Over mij

Ik ben Julie, alias “La Rossa”. Eten beheerst mijn leven en voor zover ik mij kan herinneren is dat altijd zo geweest. Ik weet niet van waar deze onweerstaanbare drang kwam, want bij ons thuis was eten niet zo belangrijk. Vanaf een bepaalde leeftijd ben ik zelf beginnen koken en dat is nooit meer gestopt …

Nieuwsgierig om andere gerechten en keukens te leren kennen, wilde ik daarom ook dolgraag de wereld in trekken. Op mijn 20ste ben ik voor de eerste keer op een vliegtuig gestapt en sindsdien heb ik al de halve wereld rondgereisd. In 2015 ben ik op wereldreis vertrokken. Deze voerde mij onder meer naar alle uithoeken van Azië. Hier is de diepe liefde ontstaan voor de verschillende Aziatische keukens. Ik deed niets liever dan de vele markten afschuimen op zoek naar het lekkerste streetfood, de geurigste  soepen en de meest aromatische kruiden.

Mijn reis heeft mij ook de mogelijkheid gegeven om maanden te verblijven in de voor mij mooiste stad ter wereld: Venetië. In mijn steeds hongerige speurtocht naar lekker eten en gezellige bars, liep ik daar al snel in de kijker. De Venetianen herkenden mij en riepen: “Rossa, Rossa …” Vandaar dus ook mijn bijnaam: “La Rossa”, wat roodharige betekent in het Italiaans.

Reizen en eten vormen dus echt een rode draad in mijn leven en zijn daarom onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds twee jaar heb ik terug vaste voet gezet in België. Met een rugzak vol onbetaalbare herinneringen en een grenzeloos smakenpalet ben ik op het idee gekomen om te starten met deze blog.

   

Het koken houdt mijn herinneringen levendig en deze wil ik graag met jullie delen. Op mijn blog zullen jullie recepten vinden, vaak met een exotische toets. Zowel basisrecepten als recepten van eigen makelij. Maar jullie zullen er ook tips vinden voor leuke reisbestemmingen of lekkere eetplaatsjes. Kortom, een plek waar je inspiratie kunt opdoen en die je een kijkje geeft in mijn leefwereld.

Heb je een recept geprobeerd? Of heb je een bezoekje gebracht aan één van mijn favoriete adresjes? Laat het mij dan zeker weten want ik ben benieuwd naar jullie bevindingen!

Het is altijd fijn mochten jullie mij vermelden/taggen in één van jullie creaties.

Ik kijk er naar uit!

Veel liefs,

Julie, La Rossa

 

Life is too short for fake butter, cheese or people.

-Julia Child-