Soep van geroosterde pompoen met sinaasappel en tijm

Ik ben werkelijk verzot op pompoen. Tijdens de herfst en de winter staat dit regelmatig op het menu. Deze soep is eens iets anders door de toevoeging van sinaasappelsap. Je hebt verschillende soorten pompoen en voor deze soep raad ik aan om de butternut (flesachtige pompoen)of de Hokkaido (ronde oranje pompoen) te gebruiken.

Ingrediënten ( 4 personen):

  • 3 l kippenbouillon (2 à 3 kippenbouillonblokjes)
  • 2 wortelen
  • 1 kleine pompoen
  • 2 ajuinen
  • het sap van 2 perssinaasappels
  • 5 takjes verse tijm
  • scheutje room
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze:

1) Zet de oven op 180 °C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Snij de pompoen doormidden en haal er de pitten uit. Doe de schil ervan en snij de pompoen in gelijke blokjes van 2 cm. Leg de blokjes pompoen op de bakplaat. Kruid af met peper en zout. Besprenkel wat met olijfolie. Zorg dat de olijfolie gelijkmatig verdeeld is. Verdeel de takjes tijm erover. Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten. Haal nadien uit de oven.

2) Schil en snij ondertussen de ajuin en de wortels in stukken. Pers het sap van de 2 sinaasappels uit. Zet aan de kant.

3) Doe wat olijfolie in een kookpot. Fruit hierin de ajuin aan tot ze mooi glazig is. Voeg hierna de wortel toe, laat ook deze glazig worden. Blus af met het geperste sinaasappelsap. Voeg hierna de pompoen toe. Roer goed om. Voeg de kippenbouillon toe en laat 20 minuutjes zachtjes koken.

4) Mix de soep fijn en serveer deze in een diepe kom met een scheutje room.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *