Chocolade-amandeltaart

Ingrediënten:

  • 150 g chocolade (minstens 70%)
  • 150 g boter + extra om in te vetten
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 4 eieren, gespitst
  • 200 g gemalen amandelen
  • 1 el bloemenhoning
  • ¼ dl volle melk
  • cacaopoeder

Bereidingswijze:

1) Verwarm de oven op 180 °C. Vet een springvorm in van 22 cm.

2) Smelt de chocolade “au bain marie”. Wat houdt dit in? Zet een grote pan met water op het vuur. Zet in de pan een kleinere pan en smelt hierin de chocolade. Voeg hieraan de boter, suiker en de honing toe. Wanneer je een mooie glanzende egale substantie bekomt, haal dan van het vuur.

3) Giet het chocolademengsel in een grote kom en roer goed om. Splits ondertussen de eieren. Klop de eiwitten stijf en roer de eigelen door het chocolademengsel. Voeg nu de gemalen amandelen toe gevolgd door de melk en het stijf geslagen eiwit. Spatel alles goed maar voorzichtig om. Niet kloppen anders haal je de luchtigheid uit het beslag!

4) Schep het chocolademengsel in de ingevette springvorm en zet in de oven voor 35 à 40 minuten. Controleer regelmatig met een priknaald of de taart al gaar is.

5) Haal de taart uit zijn vorm en laat deze afkoelen. Voor het serveren bestuif je de taart met wat cacaopoeder. TIP: Serveer met een bolletje vanille-ijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *