Herfstsalade met geroosterde pompoen en labneh

De herfst is een zeer dankbaar seizoen qua producten. Je hebt een verscheidenheid aan producten die je ook perfect in een salade kan verwerken. Met pompoen kun je alle kanten uit. Dit vormt dan ook de basis van deze salade. Ik gaf er een oosterse touch aan door ras el hanout toe te voegen aan mijn dressing. Ook gebruikte ik labneh. Dit is een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt. Deze kaas wordt voornamelijk in Syrië en Libanon gegeten. Je kan ze gemakkelijk zelf maken maar ze is ook te koop bij Delhaize.

Ingrediënten ( 2 personen):

Voor de salade:

 • 100 g Rucola salade
 • ½ bakje kastanjechampignons of gewone
 • ½ kleine hokkaido pompoen
 • 50 g groene linzen
 • 1 pakje Labneh
 • olijfolie
 • arachideolie
 • 1 tl ras el hanout

Voor de dressing:

 • 4 el vers sinaasappelsap
 • 4 el olijfolie
 • ½ tl ras el hanout

Bereiding:

1) Zet de oven op 200 °C. Snij de pompoen doormidden en haal de pitten uit. Snij de deze in plakjes. Bij deze pompoen hoef je de schil niet te verwijderen. Neem een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Leg de

plakjes pompoen hierop en besprenkel met wat olijfolie en ras el hanout. Zet in de oven voor 20 à 25 minuten. Controleer regelmatig.

2) Kook de linzen zoals beschreven op de verpakking.

3) Was de rucola en draai deze droog. Zet aan de kant. Borstel de champignons en snij deze in 4. Neem een pan en giet hierin een scheut arachideolie in. Bak hierin de champignons krokant. Zet aan de kant.

4) Maak de dressing: voeg alle ingrediënten samen en meng deze goed.

5) Neem een diepe kom en dresseer hier de rucola in. Besprenkel met de dressing. Hussel hierdoor de linzen. Schik de geroosterde pompoen over de salade. Top af met de gebakken champignons en de labneh.

TIP: Serveer deze salade met Turks brood of flatbread.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *