Basisrecept: Rode currypasta

Ik zweer bij zelfgemaakte currypasta’s. Het is bepalend voor je smaak en het is helemaal niet moeilijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is een vijzel of een hakmolen. Voor de rode currypasta gebruik je grote gedroogde chilipepers. Korianderwortel is hetgeen dat aan het blad zit. Beide zijn te koop bij de Aziatische supermarkt. In de gewone supermarkt is de wortel vaak al verwijderd bij de koriander. Wat ik altijd doe is currypasta in grotere hoeveelheden maken. Nadien verdeel ik deze in kleine bakjes (het type die de slager gebruikt) en vries ik ze in. Je kan ze gemakkelijk 3 maanden bewaren. Wanneer je eens weinig tijd hebt, heb je enkel maar je currypasta te ontdooien!

Ingrediënten ( 2 personen):

 • 5 grote gedroogde chilipepers
 • 1 el galanga, fijngehakt (of gewone gember)
 • 1 el limoengras, fijngehakt (enkel het witte stuk)
 • 1 el kaffirblaadjes
 • 1 el korianderwortel
 • 2 el sjalot, grof gesneden
 • 3 el look, grof gesneden
 • ½ el geroosterde korianderzaadjes
 • ½ el geroosterde komijnzaadjes
 • ½ el peperkorrels
 • 1 el garnalenpasta
 • zout

Bereidingswijze:

1) Snij de pepers overlangs open en verwijder de zaadjes. Laat ze 15 minuten weken in koud water. Laat ze nadien uitlekken en dep ze droog.

2) Snij de droog gedepte chilipepers in kleine stukjes. Maal ze in de vijzel of hakmolen fijn. Voeg nadien één voor één de ingrediënten toe. Zorg dat je een mooie egale pasta bekomt. Verdeel eventueel nadien in porties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *