Basisrecept: Phanang curry pasta

Dit is één van mijn favorieten. Het is een variant op de rode curry maar door de toevoeging van pindanoten is hij iets milder en zoeter van smaak. Het recept voor deze lekkere curry stamt uit het zuiden van Thailand en heeft invloeden uit Maleisië. De naam verwijst naar het Maleisische eiland Penang. Ik leerde het maken tijdens verschillende workshops in het zuiden van Thailand.

Ingrediënten ( 2 personen):

  • 9 grote gedroogde chilipepers
  • 1 el galanga, fijngehakt (of gewone gember)
  • 1 el limoengras, fijngehakt (enkel het witte stuk)
  • 1 el kaffirblaadjes
  • 1 el korianderwortel
  • 2 el sjalot, grof gesneden
  • 3 el look, grof gesneden
  • ½ el geroosterde korianderzaadjes
  • ½ el geroosterde komijnzaadjes
  • ½ el peperkorrels
  • 2 el geroosterde pindanoten, ongezouten
  • zout

Bereidingswijze:

1) Snij de pepers overlangs open en verwijder de zaadjes. Laat ze 15 minuten weken in koud water. Laat ze nadien uitlekken en dep ze droog.

2) Snij de droog gedepte chilipepers in kleine stukjes. Maal ze in de vijzel of hakmolen fijn. Voeg nadien één voor één de ingrediënten toe. Zorg dat je een mooie egale pasta bekomt. Verdeel eventueel nadien in porties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *