Basisrecept: groene pesto

Niets zo heerlijk als zelfgemaakte pesto. Hier de klassieke versie die je als basis kan gebruiken voor verschillende gerechten. De zelfgemaakte pesto kun je 2 à 3 dagen bewaren in een afgesloten doos in de koelkast. Ook hier kies ik voor kwalitatieve producten. De keuze van Parmezaanse kaas en hoe vers je basilicumblaadjes zijn zullen de smaak bepalen. Met dit recept verkrijg je een royale portie. Wat ik steeds doe is mijn pesto nadien in kleine porties invriezen. Ik gebruik hiervoor een ijsblokjesvorm. Soms is 1 blokje al genoeg als smaakmaker. Dus ideaal en super handig. Wikkel wel plastic folie over je ijsblokjesvorm alvorens in te vriezen.

Ingrediënten ( voor +/- 7 dl):

  • 100 g verse basilicumblaadjes
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 3 teentjes look
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 1 dl olijfolie

Bereidingswijze:

1) Haal de blaadjes van de steeltjes. Was de blaadjes en dep ze voorzichtig droog. Zet aan de kant

2) Rasp de Parmezaanse kaas. Zet aan de kant. Rooster de pijnboompitten in een droge pan en zet aan de kant. Pel de look.

3) Neem nu een keukenmachine en voeg alle ingrediënten hier aan toe. Voeg geleidelijk de olijfolie erbij. Zorg dat je een mooie pasta bekomt. Kruid eventueel af met peper en zout. Heb je geen keukenmachine? Neem dan een stevige maatbeker en zet er de mixer in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *