Basisrecept: groene currypasta

De groene curry is de pittigste van de Thaïse currypasta’s. De groene peper wordt onrijp geplukt, vandaar dus de groene kleur. Groene curry is heerlijk bij witte vis of aubergines.

Ingrediënten ( 2 personen):

  • 5 groene pepers, fijngehakt
  • 1 el galanga, fijngehakt (of gewone gember)
  • 1 el limoengras, fijngehakt (enkel het witte stuk)
  • 1 el kaffirblaadjes
  • 1 el korianderwortel
  • 2 el sjalot, grof gesneden
  • 3 el look, grof gesneden
  • ½ el geroosterde korianderzaadjes
  • ½ el geroosterde komijnzaadjes
  • ½ el peperkorrels
  • 2 el Thaise basilicum, fijn gesneden
  • 1 el garnalenpasta
  • zout

Bereidingswijze:

1) Snij de pepers overlangs open en verwijder de zaadjes.

2) Maal de pepers in de vijzel of hakmolen fijn. Voeg nadien één voor één de ingrediënten toe. Zorg dat je een mooie egale pasta bekomt. Wens je nog een groene kleur? Voeg wat extra basilicum toe. Verdeel eventueel nadien in porties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *