Basisrecept: Gele currypasta

Deze heerlijke currypasta dankt zijn warme kleur aan de toevoeging van kurkuma. Pas wel op want kurkuma geeft heel veel kleur af. Voor je het weet loop je de ganse dag met gele vingers. Verse kurkuma vind je in Aziatische supermarkten maar ook de Colruyt verkoopt ze regelmatig in de versafdeling. Ik zorg ervoor dat ik steeds een voorraadje heb liggen. Dit is ook een eerder zachte curry die ik heel graag bij vis serveer.

Ingrediënten ( 2 personen):

 • 3 gedroogde rode grote chilipepers
 • ½ el komijnzaad
 • ½ el korianderzaad
 • 2 el look, gehakt
 • 2 el citroengras, gehakt
 • 2 el sjalot, gehakt
 • 2 el verse galanga of gewone gember
 • 2 el verse kurkuma
 • 1 el gemalen kurkuma
 • ½ el garnalenpasta
 • snuifje zout

Bereidingswijze:

1) Snijd de chilipepers overlangs en verwijder de zaadjes. Leg de pepers 15 minuten in koud water. Laat ze nadien uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

2) Rooster de komijn en de koriander voor 2 minuten in een droge koekenpan. Zorg dat de specerijen niet aanbranden. Maal ze nadien fijn in een vijzel of in een hakmolen. Voeg vervolgens alle ingrediënten één voor één toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *