Pindakaaskoekjes

Dit is een heerlijk en krokant koekje vol pinda’s. Het is niet altijd gemakkelijk om ongezouten pinda’s te vinden. Maar in de Aziatische supermarkt vind je ze zeker! Je kan dit deeg ook gerust invriezen, in de diepvries blijft het zeker één maand goed.

Ingrediënten (voor 30 à 35 koekjes):

  • 120 g boter, kamertemperatuur
  • 120 fijne kristalsuiker
  • 80 g donkerbruine suiker
  • 125 g pindakaas
  • 1 ei, losgeklopt
  • 175 g bloem, gezeefd
  • 1 el bakpoeder
  • 3 druppels vanille-essence
  • 50 g + 50 g ongezouten pinda’s, gehakt en geroosterd
  • snuifje zout

Bereidingswijze:

1) Rooster eerst de pinda’s. Je kunt dit in de oven doen op een bakplaat of iets sneller gaat in de pan. Doe een beetje arachideolie in een pan. Rooster hierin de pinda’s. Dep ze nadien droog met wat keukenpapier. Hak de helft (50 g) van de pinda’s fijn. Bij de andere helft haal je juist de helftjes van elkaar want deze dienen als garnering.

2) Neem nu een grote kom en klop hierin de boter met de beide suikers tot een romige massa. Voeg nu de vanille-essence en de pindakaas toe, klop dit alles tot een luchtig geheel.

3) Voeg nu het ei toe. Hierna voeg je geleidelijk de gezeefde bloem, bakpoeder en het zout toe. Klop alles goed. Roer nu de fijngehakte pinda’s door het beslag. Schep het beslag uit de kom en wikkel deze in plastiek folie. Leg het beslag voor minstens 1 uur in de koelkast.

4) Verwarm de oven op 180 °C.

5) Haal het beslag uit de koelkast en verdeel dit in 3 individuele porties. Maak van elke portie een worst en leg nog 5 minuten in de koelkast. Bestrooi ondertussen je werkblad met wat bloem en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Haal de worsten uit de koelkast en snij van elke worst gelijke plakjes. Je kan uit één worst 10 à 13 plakjes snijden.

6) Draai nu van elk plakje een balletje en leg ze op de bakplaat. Let er op dat je voldoende ruimte tussen de balletjes deeg laat. Druk nu met een vork de balletjes plat. Leg op elk koekje 2 à 3 halve pinda’s.

7) Bak de koekjes 12 à 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en bewaar ze nadien in een blikken doos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *