Massaman curry met najaarsgroenten en kip

Ik vind niets zo leuks als het combineren van Aziatische smaken met Europese producten. In dit gerechtje gebruik ik een verse massaman currypasta gecombineerd met typische najaarsgroenten van bij ons. Ik voegde er ook wat kip aan toe. Maar je kunt van dit gerecht ook perfect een vegetarische variant maken. Deze geurige en bijzonder smaakvolle curry zullen de natte herfstavonden een opkikkertje geven!

Ingrediënten ( 2 personen):

 • 2 el massaman currypasta (zie basisrecept)
 • 1 dl kippenbouillon
 • 1 blik kokosmelk (400 ml)
 • 1 steranijs
 • 1 klein kaneelstokje
 • 2 kardemompeulen, niet gekneusd
 • 1 cm gember, in fijne plakjes
 • 1 tl vissaus
 • 1 tl palmsuiker
 • 1 kleine zoete aardappel
 • ¼ butternutpompoen
 • 50 g oesterzwammen
 • 125 g boschampignons
 • 2 pijpajuin + groen
 • 1 kleine ui
 • ¼ bussel koriander
 • 1 kipfilet
 • 1 el geroosterde pinda’s, ongezouten
 • scheutje arachideolie

Bereidingswijze:

1) Was en schil eerst alle groentjes en dat is dan ook onmiddellijk het meeste werk. Schil de pompoen en de zoete aardappel en snij deze in gelijke blokjes van 2 cm. Van de restanten van de pompoen kun je soep maken of invriezen. Pluk enkele blaadjes koriander en zet apart.

2) Borstel de champignons af met een borsteltje en snij de oesterzwammen in 2 en de boschampignons in 4 kwartjes. Snij de ui en de pijpajuin fijn. Snij het groen van de pijpajuin zijdelings en hou dat apart.

3) Snij de kipfilet in reepjes. De kip is hier optioneel. Ook zonder kip is deze curry verrukkelijk! Hak de pindanootjes grof en rooster ze in een droge koekenpan. Zet aan de kant.

4) Neem een grote pan en giet hierin een scheut arachideolie. Voeg hieraan de verse massaman currypasta toe en laat kort even “aanbakken” zodat de aroma’s vrij komen. Blus dit af met de kippenbouillon.

5) Voeg nu kokosmelk toe en roer goed los. Hieraan voeg je nog wat extra specerijen toe: 1 steranijs, 1 kaneelstokje en 2 kardemompeulen. Vervolgens voeg je de gember, de vissaus en de palmsuiker toe. Meng alles goed. Zet op een laag vuurtje.

6) Voeg nu de zoete aardappel, de ui, het wit van de pijpajuin en de pompoen toe. Zet op een laag vuurtje. Laat dit sudderen voor ongeveer 8 minuten.

7) Ondertussen neem je dezelfde pan waarin je nootjes hebt geroosterd en giet je hierin een scheutje arachideolie. Bak hierin kort de beide champignons aan. Eenmaal gebakken zet je ze aan de kant. Kruid af met peper en zout.

8) Voeg nu aan de curry de gesneden kip toe. De kip hoef je dus niet voor te bakken. In Azië voegen ze steeds hun kip rauw toe aan de saus. Zo blijft ze heerlijk sappig. Laat de curry met de kip een 5tal minuutjes sudderen. Proef of het genoeg gekruid is en check of de kip gaar is.

9) Neem een ruime kom en serveer hierin de curry. Top af met verse koriander, de gebakken champignons, de geroosterde pindanootjes en het groen van de pijpajuin. Serveer deze curry met rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *