Luikse wafels met vanille

Ingrediƫnten (2 personen):

  • 25 g verse gist
  • 75 ml water (kamertemperatuur)
  • 150 g bloem + 100 g bloem
  • 40 g fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 8 g boter + 100 g boter
  • 100 g parelsuiker
  • 8 druppels vanille-essence
  • snuifje zout

Bereidingswijze:

1) Los de verse gist op in het water. En zet even aan de kant.

2) Neem een grote vetvrije kom en giet hierin de 150 g bloem. Voeg er de kristalsuiker, het ei, de vanille-essence en de 8 g boter aan toe. Giet er nu langzaam de opgeloste gist aan toe.

3) Roer alles door tot een samenhangende massa. Voeg nu de 100 g bloem toe, het zout en de 100 g boter. Laat dit alles een 15 minuten rijzen.

4) Kneed het deeg nu met de handen door elkaar. Indien het te kleverig is, voeg dan nog een beetje extra bloem toe.

5) Strooi wat bloem op je werkvlak en kneed verder met de hand. Voeg hieraan de parelsuiker toe. Rol het deeg tot een worst en verdeel nadien in porties van ongeveer 80 g. Maak van elk stuk een bolletje. Laat deze bolletjes nog 15 Ć  20 minuten rijzen onder een vochtige handdoek.

6) Verhit je wafelijzer op de hoogste stand. Vet wat in met boter en schep de bolletjes deeg er in. Bak de wafels ongeveer 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *