Homemade boterkoekjes (ronde suisse)

Eigenlijk is een ronde Suisse een ronde rozijnenkoek. Maar aangezien ik geen rozijnen lust heb deze vervangen door stukjes bakchocolade. Online of in een speciaalzaak kun je baking drops kopen van Callebaut. Deze chocolade bevat minder cacaoboter en hierdoor zijn ze bestand tegen oventemperaturen tot 200 °C. De baking drops zullen niet volledig smelten en zorgen hierdoor voor een leuke bite in je gebak. Je hebt ze zowel in melk of fondant. Kies zelf wat jij het lekkerste vindt! Fondantsuiker vind je in quasi elke supermarkt. Abricotage is een soort van “doorzichtig glazuur” dat je over je gebak strijk zodat het mooi glanst. Dit kun je kopen bij Aveve of ook online bestellen.

Ingrediënten :

  • 1 portie gerezen deeg (zie basisrecept)
  • 5 dl crème patissière (zie basisrecept)
  • 1 pak fondantsuiker.
  • baking drops, smaak naar keuze
  • 2 eidooiers gemengd met wat melk
  • 50 g abricotage, lichtjes opgewarmd.

Bereidingswijze:

1) Verwarm de oven op 190 °C.

2) Rol het gerezen deeg uit tot 5 mm. En snij het nadien uit tot stroken van 30 cm.

3) Bestrijk het gehele oppervlak tot 3 cm van de bovenrand met crème patissière. Bestrooi nadien met de baking drops.

4) Meng de eidooier met wat melk. Bestrijk met behulp van een kwast de overgebleven vrije rand hiermee.

5) Nu ga je het deeg oprollen. Je bekomt een dikke worst en deze ga nu versnijden in plakjes van 3 cm. Leg de plakjes op een bakplaat met een vel bakpapier. Zorg dat de snijkant op het bakpapier ligt. Laat voldoende ruimte tussen de koeken want ze zullen nog verder rijzen in de oven. Laat deze koeken nog 15 minuten rusten vooraleer ze in de oven gaan. Gebruik de rest van het eimengsel en bestrijk de zijkanten en bovenkant hiermee.

6) Bak deze koeken af op 190 °C, voor ongeveer 15 minuten. Controleer regelmatig.

7) Haal de koeken uit de oven en laat ze afkoelen. Warm ondertussen de abricotage zoals beschreven op de verpakking. Dep met een kwast wat abricotage op de koeken.

8) Verwarm ondertussen de suikerfondant zoals beschreven op de verpakking. Druppel wat suikerfondant met behulp van een eetlepel in cirkels op de koeken.

TIP: Je kan deze koeken perfect invriezen! Verpak ze per 4 en laat ze nadien ontdooien. Vooraleer je ze serveert, verwarm ze een kleine 5 minuutjes in een oven op 120 °C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *