Herfstsalade met pompoen en zoete aardappel

Ook de herfst is een ideaal seizoen voor salades te maken. Pompoen vind ik eerlijk gezegd een zeer dankbaar en veelzijdig product. Deze herfstsalade geef je een oosters tintje door ras-el-hanout toe te voegen. Dit is een kruidenmengsel dat afkomstig is uit Noord-Afrika, met name Marokko en Tunesië. Letterlijk betekent ras-el-hanout “het beste van de winkel”. Hiermee verwijzen ze naar het beste wat de handelaar te bieden heeft op dat moment. Eigenlijk is ras-el-hanout een allegaartje van kruiden, soms bevat het meer dan 20 ingrediënten. Je kunt deze kruidenmix in elke supermarkt kopen. Granaatappelmelasse daarentegen is een soort van dikke siroop van ingekookt granaatappelsap. Ik koop deze altijd bij Oil & Vinegar.

Ingrediënten ( 2 personen):

Voor de salade:

 • 1 blikje kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
 • 1 zoete aardappel
 • ¼ butternut pompoen
 • 50 g rucola, gewassen
 • 100 g feta, verbrokkeld
 • 1 th ras el hanout
 • peper en zout
 • olijfolie

Voor de dressing:

 • 1 sinaasappel
 • 4 el olijfolie
 • 2 el granaatappelmelasse
 • 1 el ras-el-hanout

Bereiding:

1) Verwarm de oven op 180 °C. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Schil ondertussen de zoete aardappel en de pompoen en snij deze in kleine gelijke blokjes. Leg de stukjes op he bakpapier, besprenkel met olijfolie, peper, zout en de ras el hanout. Rooster de groentjes voor ongeveer 20 à 25 minuten in de oven. Haal ze daarna uit en laat afkoelen.

2) Maak nu de dressing. Pers de sinaasappel uit en meng het sap met de olijfolie, de granaatappelmelasse en de ras el hanout. Roer alles goed om.

3) Neem een mooi bord en Leg hierop de kikkererwten. Leg hierover de rucola samen met de stukjes geroosterde pompoen en zoete aardappel. Verbrokkel de feta over de salade. Besprenkel de salade met de dressing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *