Basisrecept: crème patissière

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 liter volle melk
  • 1 vanillestok
  • 6 eierdooiers
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 80 g puddingpoeder

Bereidingswijze:

1) Kook de melk met ongeveer de helft van de suiker. Snij ondertussen het vanillestokje open en schraap met een mespunt de zaadjes hiervan uit. Voeg de zaadjes toe aan de melk.

2) Klop de dooiers los en voeg de rest van de suiker, samen met het puddingpoeder. Begin onmiddellijk te roeren zodat de eidooiers niet verbranden door de suiker.

3) Giet nu een beetje van de kokende melk bij het eiermengsel. Klop alles mooi door. Giet het eiermengsel waaraan je wat kokende melk hebt toegevoegd bij de rest van de kokende melk en roer goed door. Blijf kloppen tot je een mooie egale massa bekomt.

4) Waneer je een stevige massa hebt, giet het in een nieuwe kom en bedek het met plastic folie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *