Slaatje met groene asperges, mozzarella & granaatappeldressing

Breng de lente op je bord met deze lekkere en kleurrijke salade! De granaatappel geeft het geheel een exotische toets. Granaatappelmelasse en granaatappelazijn kun je kopen bij Oil & Vinegar. Het zijn producten die niet in jouw voorraadkast mogen ontbreken!

Groene asperges, ik ben er dol op! Groene asperges groeien in tegenstelling tot witte asperges boven de grond. Omdat er licht bij de asperges komt, krijgen ze de groene kleur en meer smaak. Je kunt groene asperges op verschillende manieren bereiden. In dit gerechtje gaan we ze grillen.

Ingrediënten ( 2 personen):

Voor de salade:

 • 10 groene asperges
 • 100 g groene salade
 • 50 g waterkers (blaadjes)
 • 1 kleine witloofstronk
 • 2 bollen buffelmozzarella
 • 1 granaatappel (pitjes + sap)
 • 125 g verse frambozen
 • peper en zout
 • olijfolie

Voor de dressing:

 • 50 g diepvriesframbozen, ontdooid of verse
 • 4 el olijfolie
 • 1 el grantappelmelasse
 • 1 el granaatappelazijn
 • 2 el sap van granaatappel
 • 1 klein teentje look

Bereiding:

1) Maak eerst de dressing. Neem een blender of een vijzel. Voeg de frambozen en de look toe en stamp of mix deze fijn. Voeg nu azijn en het sap toe, samen met de melasse. Roer de olijfolie er mooi door. Werk eventueel af met peper en zout. Schep de dressing in een kom en zet deze in de koelkast.

2) Snijd 2 à 3 cm van de onderkant van de asperges af. Schil eventueel de onderste helft als je iets dikkere asperges hebt. Zet een grillpan op het vuur en wrijf deze in met wat olijfolie. Leg de asperges in de pan en gril ze langs beide kanten. Naargelang de dikte van de asperges zal je jouw grilltijd moeten aanpassen. Ik reken ongeveer op een 5 minuten grillen, want het is de bedoeling dat de asperges nog lekker knapperig blijven. Haal de asperges uit de pan en zet aan de kant.

3) Neem een bord en verdeel de gewassen groene sla, blaadjes witloof en waterkers erover. Leg nu in het midden de buffelmozzarella en breng de salade op smaak met peper, zout en de granaatappeldressing. Leg er nu de verse frambozen bij, en strooi over de salade wat granaatappelpitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *