Knapperige zandkoekjes met rozen

Ik ben dol op exotische smaken en ik doe niets liever dan deze te verwerken in klassieke recepten. Hier heb ik het klassieke zandkoekje een oosterse touch gegeven door rozen toe te voegen aan het beslag. Het maakt het koekje instant feestelijk en exotisch.

Ingredi├źnten:

  • 80 g boter, in kleine blokjes
  • 10 g vanillesuiker
  • 50 g bloemsuiker
  • 125 g bloem, gezeefd
  • 2 el rozenwater
  • kristalsuiker
  • 2 el eetbare gedroogde rozenblaadjes
  • snuifje zout
  • 1 eigeel

Bereidingswijze:

1) Meng de gezeefde bloem, de vanillesuiker en de bloemsuiker in een kom met een snuifje zout.

2) Maak een kuiltje in het midden en leg daar de blokjes boter in. Kneed langzaam de boter door het bloemmengsel.

3) Voeg 2 eetlepels rozenwater toe. Blijf langzaam kneden tot je een mooie egale massa bekomt. Voeg nadien de fijngesneden gedroogde rozenblaadjes toe. Indien je een minder intense rozensmaak wilt, voeg dan 1 eetlepel rozenwater en rozenblaadjes toe.

4) Wanneer het deeg mooi homogeen is, verdeel het in 2. Draai van elk stuk een wordt en wikkel deze in plastic folie. Leg de 2 worsten in de koelkast, dit voor 1 uur.

5) Na een uurtje mag je de worsten uit de koelkast halen. Klop het eigeel los tot het wat schuimig staat. Draai de worsten nu doorheen het opgeklopte eigeel. Wikkel nadien door de kristalsuiker. Zet nog even terug in de koelkast.

6) Verwarm de oven op 180 ┬░C. Leg een siliconenmatje of een vel bakpapier op de ovenplaat. Haal de worsten uit de koelkast en snij deze in plakjes van ongeveer 1 cm. Leg de plakjes op de plaat en zorg dat ze voldoende uit elkaar liggen. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin zijn.

TIP: Wil je nog meer Perzische sfeer? Wikkel de worsten deeg dan in gehakte pistachenoten in plaats van door kristalsuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *