Zuiderse tomatensoep

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 3 l groentebouillon (2 à 3 blokjes)
  • 1 blik (400 g) gepelde tomaten
  • 6 verse tomaten, van pitjes ontdaan
  • 1 stengels selder
  • 1 stengel wit van prei
  • 1 wortel
  • 1 ajuin
  • 70 g tomatenconcentraat
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 blaadje laurier
  • ½ bussel basilicum
  • olijfolie

Bereiding:

1) Was en snij eerst alle groenten. Snij de ajuin, prei, wortel en selder in grove stukken. Snij de tomaten in 4 en haal de pitjes eruit.

2) Doe een beetje olijfolie in een pan. Stoof de ajuin aan tot deze glazig wordt. Voeg nadien de selder, de wortel en de prei toe. Roer goed om. Voeg nu de verse tomaten toe. Gevolgd door de tomaten in blik en het tomatenconcentraat. Roer dit alles nog eens goed om.

3) Voeg nu de groentebouillon toe. Laat het geheel ongeveer 30 minuten koken. Voeg aan de bouillon 2 takjes verse tijm en 1 laurierblaadje toe. Mix na een half uur de soep fijn.

4) Voeg na een half uurtje ¼ bussel basilicum toe. Laat dit nog eens 5 minuutjes koken vooraleer je voor de 2de keer de mixer in je soep zet. Werk af met peper en zout. Neem de resterende ¼ bussel en haal de blaadjes ervan af.

5) Serveer de soep in een diepe kom. Dresseer de soep met wat basilicumblaadjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *