Tortiglione met bladspinazie, pesto, geconfijte kerstomaatjes en Italiaanse ham

Deze pasta lijkt misschien veel werk maar is eigenlijk in een handomdraai gemaakt. Ik maak vaak mijn pesto op voorhand en vries deze dan in kleine porties in. Superhandig toch? In dit recept konfijt ik de kerstomaatjes, dit geeft het een extra smaak! Terwijl de tomaatjes drogen in de oven heb je tijd om iets anders te doen. Heb je echt weinig tijd? Vervang deze dan door zongedroogde tomaatjes.

Ingrediënten (2 personen):

 • 250 g tortiglioni (of andere pasta)
 • 4 el verse groene pesto (zie basisrecept)
 • 150 g verse spinazie
 • 20 g geroosterde pijnboompitjes
 • 15 kerstomaatjes, gehalveerd
 • 4 sneetjes Italiaanse ham
 • Parmezaanse kaas, geraspt (garnering)
 • Olijfolie
 • Snuifje suiker
 • Snuifje Provençaalse kruiden
 • Peper & zout
 • Enkele blaadjes verse basilicum

Bereidingswijze: Ter voorbereiding:

1) Verwarm de oven op 120 °C.

2) Neem een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Halveer de kerstomaatjes en schik ze op de plaat. Besprenkel ze met wat olijfolie. Kruid af met peper, zout en wat Provençaalse kruiden. Bestrooi met wat suiker. Laat de tomaatjes drogen in de oven voor ongeveer 1,5u.

3) Blancheer de spinazie. Neem een kookpot en kook hierin water met wat zout. Wanneer het water kookt, dompel je de spinazie hierin voor enkele seconden. Leg aan de kant.

4) Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking. Zorg dat de pasta al dente is. Trek desnoods 1 minuut af van de kooktijd!

5) Neem een pan en doe hierin een scheutje olijfolie. Bak de geblancheerde spinazie hier zeer kort in aan. Voeg nu de gekonfijte tomaatjes toe, gevolgd door de gekookte pasta. Roer alles goed om met een houten lepel en voeg nu de groene pesto toe. Roer terug goed om zodat de pesto goed verdeeld is.

6) Serveer de pasta in een bord. Verdeel de Italiaanse ham over de borden. Ik snij een sneetje in 3 en rol de reepjes op. Top af met de geroosterde pijnboompitjes en de geraspte Parmezaan. Dresseer met enkele blaadjes verse basilicum.

One Comment

 • Betty

  Ik vind het gewoonweg een heerlijke ontdekking. Bron van inspiratie en vooral om niet langer hiervan te dromen maar DOEN! Genieten van zuivere producten met liefde klaargemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *