Thaise kokossoep met kip

Ingrediënten (4 personen):

  • 400 ml kokosmelk (1 blik)
  • 400 ml water
  • 100 g oesterzwammen of gewone champignons
  • 2 kleine sjalot, in 4 gesneden
  • 250 g kipfilet, in fijne reepjes
  • 5 plakjes gember, van ongeveer ½ cm
  • 1 stengel citroengras, in stukjes
  • ½ rode chili, doorgesneden (indien je het minder pikant wilt, gebruik ¼)
  • 5 kaffirblaadjes
  • sap van 1 limoen
  • 2 el vissaus
  • 1 el fijne suiker
  • ½ kippenbouillonblokje
  • enkele blaadjes verse koriander, ter garnering

Bereidingswijze:

1) Snij de oesterzwammen door of snij de gewone champignons in 4. Zet beide apart aan de kant.

2) Breng de kokosmelk zachtjes aan de kook in een pan. Giet het water erbij en blijf zachtjes roeren.

3) Voeg het half blokje kippenbouillon toe en zorg dat het mooi is opgelost.

4) Wanneer de kokosmelk zachtjes begint te pruttelen, voeg de gember, het citroengras, de kaffirblaadjes, de sjalotjes en de rode chili toe. Laat dit 5 minuten zachtjes koken.

5) Voeg nu ook de kip, de champignons en de tomaatjes toe.

6) Doe er nu de vissaus, de suiker en het limoensap bij en laat dit alles nog 5 minuutjes zachtjes koken.

7) Haal de pan van het vuur als de kip gaar is en dien op in diepe kommetjes. Garneer met verse korianderblaadjes.

TIP: je kan de kip ook vervangen door scampi, mosseltjes of vis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *