Kruidensalade met courgette en burrata

Wat ik zo leuk vind aan de zomer is de variatie aan groenten en fruit. Dat zorgt ervoor dat je meest uiteenlopende en smakelijkste salades kunt maken. Deze salade is ook één van mijn favorieten. In een handomdraai gemaakt en zo boordevol pure smaken. De kwaliteit van de burrata is hierbij wel van belang. Deze kun je verkrijgen bij een Italiaanse speciaalzaak.

Ingrediënten ( 2 personen):

  • 2 burrata’s
  • 1 courgette (of ½ groene en ½ gele)
  • een handvol rucola
  • wat verse groene kruiden: munt, dille & munt
  • 1 biologische citroen (2 el sap + zeste)
  • 3 el olijfolie
  • roze peperbollen
  • peper en zout

Bereiding:

1) Spoel de courgette zorgvuldig en dep deze droog. Schil met een dunschiller repen van de courgette en zet aan de kant.

2) Was de citroen zorgvuldig en dep deze droog. Gebruik een zesteschiller voor de schil en zet deze apart. Pers het sap uit.

3) Doe de courgette in een kom, voeg hierbij de gewassen rucola en de verse groene kruiden. Voeg de 2 el citroensap en 2 el olijfolie toe. Hussel alles voorzichtig door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

4) Neem een bord en leg de burrata in het midden. Serveer hierrond de kruidensalade. Strooi de zeste over de kruidensalade, en sprenkel nog 1 el olijfolie over de burrata. Werk af met roze peperbollen en grof zeezout.

TIP: Je kan hier ook mozzarella gebruiken, maar ik vind burrata toch nog het lekkerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *