Pannacotta met kardemom

Ingrediënten (4 personen):

  • 400 ml volle melk
  • 400 ml volle room
  • 12 kardemompeulen, gekneusd
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 3 gelatineblaadjes
  • pistachenoten, gekneusd
  • eetbare rozenblaadjes

Bereidingswijze:

1) Stamp in een vijzel de kardemompeulen. Zorg dat je de zaadjes kunt zien. Hou apart.

2) Leg ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Knijp ze na 5 minuutjes zachtjes uit.

3) Giet de melk en de room in een pan. Zet deze op een middelhoog vuur. Voeg de vanillesuiker en de fijne suiker toe. Voeg de gekneusde kardemom toe.

4) Wanneer het roommengsel begint de koken, zet de pan van het vuur. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en roer goed om zodat alles is opgelost.

5) Laat alles mooi afkoelen. Giet nadien het roommengsel door een zeef in een maatbeker. Verdeel nu het mengsel over mooie kommetjes. Werk af met gekneusde pistachenootjes en eetbare rozenblaadjes.

TIP: Voeg ook wat extra kaneel en steranijs doe. Dan heb je een pannacotta van chaïkruiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *