Midden-Oosters ei op flatbread

Wat een overheerlijk en simpel recept! Je kan het eten als ontbijt, snack, voor-of hoofdgerecht. Ik hou van oosterse invloeden in mijn keuken. Als je echt veel tijd hebt dan kun je de hummus zelf maken (zie basisrecept). Als ik verse hummus maak kies ik altijd voor gedroogde kikkererwten. Maar voor dit receptje gebruiken we lekkere hummus uit een potje. Ik raad de hummus van Delhaize wel aan. Voor het brood nemen “naan bakmix” van Niamh. Maar je kan ook evengoed het brooddeeg zelf maken (zie basisrecept). Hier gaan we dus voor de simpele versie.

Ingrediënten (voor 4 broodjes):

 • ½ naan bakmix van Niamh (te koop bij Delhaize)
 • 1 potje hummus met kruiden
 • 250 g champignons, in plakjes
 • 100 verse spinazie, steeltjes eraf
 • ¼ rode chilipeper, in plakjes
 • 2 teentjes look, geperst
 • 100 g volle Griekse yoghurt
 • 4 eieren
 • snuifje cayennepeper
 • arachideolie
 • olijfolie

Bereiding:

1) Bereid de naan bakmix zoals op de verpakking. Voor 2 personen reken ik op een half pakje. Hiermee kun je 8 kleine of 4 middelmatige broodjes bakken. Laat het deeg voldoende rusten vooraleer je het bakt in een pan.

2) Spoel ondertussen de spinazie, ontdoe van de steeltjes en dep deze droog. Maak ook de champignons schoon. Champignons mag je nooit wassen, dus maak ze schoon met een borsteltje. Bak de spinazie in een pan samen met de geperste look, dit met een scheut olijfolie. Zet aan de kant. Bak nu ook de champignons aan en kruid bij met peper en zout.

3) Zet de oven op 180 °C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Zet ondertussen een pan op het vuur met een royale scheut arachideolie. Bak de broodjes aan beide kanten ongeveer 2 minuten. Zorg dat ze niet bruin worden! Dep ze nadien wat droog op keukenpapier.

4) Leg de broodjes op de bakplaat. Besmeer ze met de hummus maar laat een kuiltje vrij in het midden. Leg er nu op de hummus de uitgelekte spinazie en de champignons. Breek in het kuiltje het ei. Bestrooi met een snuifje cayennepeper. Bak de broodjes in de oven voor ongeveer 10 minuten. Check of het eiwit gestold is. Zo niet, zet ze nog wat langer in de oven.

5) Haal de broodjes uit de oven en serveer ze warm. Besprenkel ze met wat Griekse yoghurt en werk af met verse rode chili.

TIP: Je kan de Griekse yoghurt ook vervangen door feta.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *