Pasta alla puttanesca

Als het snel moet gaan dan is pasta maken altijd een goed idee. Italianen houden van simplicity. Een minimum aan ingrediënten maar met een maximum aan smaak. Dit recept is in 10 minuten gemaakt. Je tovert in een handomdraai een lekker gerechtje op tafel!

Ingrediënten (2 personen):

  • 200 g spaghetti
  • 1 sjalot
  • 15 kerstomaten (in verschillende kleuren)
  • 1 teentje look, geperst
  • 2 el zwarte olijven, ontpit en gehakt
  • 3 el gehakte peterselie
  • 2 el kappertjes, uitgelekt
  • 1 doosje ansjovis
  • Parmezaanse kaas, in schilfers
  • olijfolie

Bereidingswijze:

1) Zet een pot met water op en kook de spaghetti zoals op de verpakking.

2) Snij ondertussen de sjalot fijn, pers de look, hak de peterselie, snij de kerstomaatjes doormidden, hak de ansjovis fijn en laat de kappertjes uitlekken.

3) Neem een ruime bakpan en giet er een scheut olijfolie in. Stoof de sjalot aan, zorg dat ze mooi glazig worden. Voeg nu de geperste look toe en roer goed zodat de look niet aanbrandt. Voeg nu ook de kerstomaatjes toe enlaat het geheel sudderen.

4) Voeg nu de kappertjes, de olijven en de ansjovis toe. Roer goed om. Voeg op het laatste 2/3 van de gehakte peterselie toe. Zorg dat alle ingrediënten mooi met elkaar vermengd zijn.

5) Giet nu de spaghetti af en giet een beetje olijfolie over de pasta. Voeg de pasta nu toe aan de saus en roer goed om.

6) Serveer de pasta in een schaal. Bestrooi met de rest van de peterselie en met de Parmezaanse kaas. Werk af met peper en zout van de molen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *