Indische dahl met groene linzen en naanbrood

Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken dat hoofdzakelijk bestaat uit peulvruchten. Het is een soort soep of brij die vaak als bijgerecht wordt gegeten. Doordat peulvruchten zeer eiwitrijk zijn, vormen ze een uitstekende bron van proteïnes. Ideaal voor vegetariërs en mensen die weinig vlees eten. Je kunt dahl op wel honderden manieren bereiden. Maar hieronder vind je een snel en lekker gerechtje op basis van groene linzen.

Ingrediënten ( 4 personen):

  • 150 g groene linzen
  • 1 teentje look
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 1 sjalot, fijn gesneden
  • 10 kerstomaatjes, gehalveerd
  • ½ rode chilipeper, fijn gesneden
  • 1 cm verse kurkuma of 1 tl kurkumapoeder
  • 1 th garam masala
  • 1 th komijn
  • scheutje room
  • 2 eieren
  • enkele blaadjes koriander, fijngesneden
  • klontje boter
  • peper & zout

Bereidingswijze:

1) Kook de linzen zoals beschreven op de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken.

2) Snij de chilipeper overlangs en haal de pitjes eruit. Doe de look, de gember, de chilipeper en de kurkuma in een vijzel of hakmolen, hak of

stamp tot je een pasta bekomt. Snij ook de sjalot fijn. Halveer de kerstomaatjes. Zet alles aan de kant.

3) Zet een pan op het vuur en smelt hierin een klontje boter. Voeg de fijngesneden sjalot toe en laat glazig worden. Voeg nu de garam masala en het komijnpoeder toe. Laat een beetje “aanbakken”. Roer goed om.

4) Voeg nu de gemberpasta toe en laat dit alles meebakken. Doe er vervolgens de gehalveerde tomaatjes bij. Voeg nu de linzen toe en roer goed om. Voeg een scheutje room toe. Laat 5 minuutjes sudderen op een zacht vuurtje. Kruid af met peper en zout.

5) Neem ondertussen een andere pan en bak hier 2 eitjes in. Kruid deze ook af met peper en zout.

6) Dien de dahl op in een diepe kom. Werk af met het gebakken eitje en verse koriander.

TIP: serveer hierbij vers gebakken naanbrood!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *