Goudbrasem met venkel en sinaasappel

Ingrediënten ( 2 personen):

  • 1 goudbrasem van ongeveer 700 à 800 gram (of 2 kleine)
  • 1 venkel
  • 2 sinaasappels (+ zeste)
  • 8 krielaardappeltjes
  • olijfolie
  • verse tijm
  • peper en zout

Bereidingswijze:

1) Spoel de venkel en verwijder het harde stuk van binnen. Snij deze in fijne plakjes. Zet aan de kant.

2) Gebruik een zesteschiller of een fijne rasp voor de schil van 1 sinaasappel. Schil nadien heel de sinaasappel. Verwijder de witte vliezen en snij in partjes. Zet de zeste en partjes sinaasappel aan de kant. Pers nu het sap uit van de 2de sinaasappel. En zet ook dit aan de kant.

3) Verwarm de oven op 180 °C.

4) Kook ondertussen de krieltjes met schil gaar, en giet deze af.

5) Spoel de goudbrasem en dep deze droog. Maak aan elke kant enkele inkepingen met een mes. Kruid de vis met peper en zout.

6) Neem een bakplaat en leg hierop een vel bakpapier. Smeer in met wat olijfolie. Leg de stukken venkel en de partjes sinaasappel op het midden van de plaat. Schik de vis op de venkel en sinaasappel.

7) Besprenkel de vis met wat olijfolie en het sap van de ene sinaasappel. Verdeel de takjes tijm over de vis en laat deze ongeveer 25 à 30 min bakken in de oven.

8) Snij de ondertussen afgekoelde krieltjes doormidden. Neem een grillpan en wrijf deze in met wat olijfolie. Bak de krieltjes in de pan zodat ze mooie streepjes krijgen.

9) Neem de vis uit de oven en schik deze op een bord. Schik eerst de venkel en de sinaasappel op het bord, en leg de vis erop. Net voor het opdienen bestrooi je de vis met de zeste van de sinaasappel. Leg nog enkele takjes verse tijm erop. Leg de gegrilde krieltjes ernaast. Werk af met peper en grof zout.

TIP: Je kunt voor dit gerecht ook zeebaars gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *