Brusselse wafels

De Belgische keuken heeft enkele toppers en de Brusselse wafel is hier ééntje van. Het gerecht geniet internationale bekendheid en ik bak het regelmatig thuis voor mijn vriend. Het zal je opvallen dat er geen suiker in het beslag zit maar nadien bestrooi je de wafel royaal met poedersuiker.

Ingrediënten (2 personen):

  • 13 g verse gist
  • 250 ml volle melk
  • 250 ml water
  • 2 eierdooiers
  • 2 eiwitten
  • 300 g bloem, gezeefd
  • 100 g boter, gesmolten
  • snuifje zout

Bereidingswijze:

1) Neem een ruime kom. Meng de gist met het water en de melk. Laat even rusten.

2) Klop de eierdooiers heel schuimig en voeg ze toe aan het gistmengsel. Doe de gezeefde bloem bij het mengsel en klop het beslag luchtig.

3) Klop nu de eiwitten stijf. Spatel voorzichtig en traag de opgeklopte eiwitten door het mengsel. Ik doe dit steeds met een pannenlikker. Zorg dat je een mooie egale massa bekomt.

4) Voeg nu de gesmolten boter toe met een snuifje zout en roer voorzichtig om. Dek het deeg af met een vochtige handdoek en laat het 1 uur rusten op een warme plek.

5) Zet je wafelijzer op de hoogste stand en laat deze zeer heet worden. Vet je ijzer wat in met boter. Schep met een pollepel het beslag in het wafelijzer. Bak de wafels goudbruin, zorg dat ze krokant van buiten zijn maar nog zeer luchtig van binnen!

TIP: Serveer met slagroom en aardbeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *