Brownies gevuld met dulce de leche en pecannoten

Dit receptje is verslavend lekker. De combinatie van de pecannoten met de dulce de leche is ronduit hemels. Dulce de leche is een soort romige karamel die zeer populair is in Zuid-Amerika. Het betekent letterlijk “zoet van melk”. Je kan de dulce de leche kopen in de winkel maar ik stel voor dat je deze zelf maakt. Moeilijk? Helemaal niet, het enige wat je moet doen is een blikje gecondenseerde melk koken. Wanneer ik dulce de leche maak dan kook ik altijd enkele blikjes in een keer. Je kunt de ongeopende blikjes gerust voor enkele maanden bewaren.

Ingrediënten (voor 18 brownies):

 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 200 g boter
 • 100 g fijne kristalsuiker
 • 100 g donkerbruine suiker
 • 75 g cacao, gezeefd
 • 100 g bloem, gezeefd
 • 4 eieren
 • 150 g donkere chocolade
 • 50 g gehakte pecannoten
 • snuifje zout
 • grof zeezout

Bereidingswijze:

1) Begin met het maken van de dulce de leche. Haal het etiket van het blikje gecondenseerde melk. Zet een grote pan op met water waar 3 blikjes in passen. Zorg ervoor dat de blikjes ruimschoots onder water staan. Breng het water aan de kook en zet op een laag vuur. Laat alles heel rustig koken, dit voor 3 uur. Check regelmatig of de blikjes nog onder water staan want ze kunnen ontploffen. Na 3u haal je blikjes uit het water en laat je ze afkoelen.

2) Verwarm nu de oven op 180 °C.

3) Smelt de boter en de chocolade au bain marie. En roer om. Haal van het vuur en voeg nu de gezeefde cacao en een snuifje zout toe.

4) Neem een andere kom en klop hierin de eieren met de 2 suikers luchtig. Giet ze door het chocolademengsel en roer goed om.

5) Voeg nu de gezeefde bloem. Bekom een mooie egale massa en voeg de gehakte pecannoten toe. Vet ondertussen een vierkante bakschaal in met boter. En leg hier een bakpapier over en druk goed aan.

6) Giet de helft van het chocoladebeslag in de vorm. Bestrijk het beslag met de helft van het potje dulce de leche. Bestrooi wat met grof zeezout. Giet nu de rest van het chocoladebeslag erover.

7) Bak het beslag in de oven, dit voor 20 minuten.

8) Haal uit de oven en laat de brownie afkoelen zodat het opstijft. Neem uit zijn vorm en snij in vierkantjes. Bestrijk de vierkantjes met de overige dulce de leche en bestrooi nog met wat grof zeezout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *