American pancakes met gekarameliseerde pecannoten

Heerlijke luchtige en dikke pannenkoekjes, ideaal voor het ontbijt. Maar ik durf ze ook als dessert of vieruurtje serveren. In Amerika houden ze van de versie “blueberry pancakes”. Ik maakte een variant met gekarameliseerde pecannoten. De noten zorgen voor een extra crunch en de extra toevoeging van kaneel voor een nostalgisch gevoel.

Ingrediënten (2 personen):

  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 300 ml volle melk
  • 1 ei
  • 3 el pecannoten, verbrokkeld
  • 1 zakje vanillepoeder
  • 5 el esdoornsiroop
  • snuifje zout
  • snuifje kaneel
  • bakboter

Bereidingswijze:

1) Neem een grote kom en doe hierin: de bloem, het bakpoeder, de vanillesuiker en een snuifje zout en kaneel. Klop ondertussen het ei in de melk los. Maak vervolgens een kuiltje in de bloem en giet geleidelijk het melkmengsel toe. Klop goed zodat je een mooi glad beslag komt. Zet het beslag weg in de koelkast, voor minstens een half uur.

2) Neem een kleine pan of gebruik een grote pan met een serveerring. Zo kun je kleine pannenkoekjes bakken. Laat de pan zeer heet worden, dat is heel belangrijk om luchtigheid in je pannenkoeken te brengen. Laat wat boter sissen in de pan en giet het beslag toe. Bak de pannenkoeken mooi goudbruin en leg ze op een stapeltje.

3) Stamp de pecannoten half fijn en rooster ze in een pan. Zet nadien even aan de kant. Giet in dezelfde pan de esdoornsiroop en laat het zachtjes opwarmen. Wanneer de siroop begint de borrelen, voeg dan de geroosterde noten toe. Zet de pan van het vuur en giet het mengsel over je stapel pannenkoeken.

TIP: Serveer hierbij extra frambozen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *