Kwarktaart met limoen en wafelbodem van Jules Destrooper

Ingrediënten (4 personen):

  • 150 g natuurboterwafels van Jules Destrooper
  • 50 g amandelmeel
  • 75 g gesmolten boter
  • 500 g volle roomkaas
  • 200 ml volle room, opgeklopt
  • 150 g fijne suiker
  • 15 g gelatineblaadjes (ong. 9 stuks)
  • 2 limoenen (sap + zeste)

Bereidingswijze:

1) Vet een springvorm van ongeveer 20 cm diameter royaal in met boter.

2) Mix de natuurboterwafels van Jules Destrooper fijn en voeg het amandelmeel eraan toe. Voeg er ook de gesmolten boter aan toe.

3) Druk de het koekenmengsel nu goed aan op de bodem van de bakvorm. Zet in de koelkast.

4) Voeg de suiker bij de room en klop deze op. Zet even aan de kant.

5) Neem een grote kom en klop de volle roomkaas los met een elektrische mixer. Spatel voorzichtig de opgeklopte room door.

6) Meng er nu ook de zeste en het sap van de limoenen door.

7) Bereid de gelatine. Week de gelatineblaadjes één voor één in een kom koud water. Knijp ze nadien voorzichtig uit. Zet nu een grote kookpot op het vuur met water. Verwarm zachtjes en al roerend de uitgeknepen gelatineblaadjes tot ze volledig opgelost zijn. Zet de kookpot van het vuur.

8) Voeg nu langzaam het limoen-kaasmengsel toe aan de gelatine die opgelost is in de kookpot. En roer goed om.

9) Neem het mengsel en giet deze over in de springvorm. Zet deze terug in de koelkast. Laat de taart tenminste 3u opstijven in de koelkast.

TIP: Nadien kun je taart versieren zoals je wilt. Leg er bijvoorbeeld stukjes geconfijte limoen op. Of versier met vers fruit.

TIP: Serveer de taart lauwwarm met een bolletje ijs. Lekker hierbij is kokosijs, bananenijs of gewoon simpel vanille-ijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *