Koude avocadosoep met gestoomde kip en groene kruiden

Ingrediënten (4 personen):

  • 250 g kipfilet
  • 1 courgette
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 2 rijpe avocado’s
  • sap van 1 biologische citroen (+ zeste)
  • 200 Griekse volle yoghurt, hou beetje apart
  • 1 groen van pijpajuin
  • handjevol verse groene kruiden (munt, basilicum, tijm, kervel …)
  • peper en zout (voorkeur van de molen)

Bereidingswijze:

1) Stoom of bak de kipfilet. Laat deze afkoelen en leg apart.

2) Schil de courgette en snij deze in kleine blokjes.

3) Zet iets meer dan 1 liter water op met 1 groentenbouillonblokje. Breng het water met het blokje aan de kook.

4) Blancheer nu de courgette ongeveer 5 minuten in de kokende bouillon. Neem de bouillon van het vuur en laat deze afkoelen. Reken hiervoor 45 min. Zet nadien 15 minuten in de koelkast.

5) Was de citroen zorgvuldig en dep deze droog. Gebruik een zesteschiller of fijne rasp voor de schil. Hou het sap apart.

6) Schil ondertussen de avocado en snij deze in kleine blokjes. Besprenkel het citroensap erover. Voeg de avocado en de yoghurt toe aan de ondertussen koude bouillon.

7) Pureer alles fijn met een mixer. Werk af met peper en grof zout.

8) Snij de groene kruiden en het groen van de pijpajuin fijn. Zet aan de kant.

9) Neem een diepe kom en schep de soep hierin op. Druppel een beetje van de opzij gehouden yoghurt in het midden. Leg de gestoomde kip nu ook in het midden. Strooi de zeste van citroen over de soep, dit samen met de fijngesneden groene kruiden. Dien de soep onmiddellijk op!

TIP: Je kan de kip ook vervangen door grijze garnalen of gerookte zalm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *