Leftover ontbijtpizza in de pan

Wat dacht je van een pizza als ontbijt? Het pizzadeeg kun je zelf maken. Als je niet veel tijd hebt neem dan pizzadeeg uit de versafdeling. Hieronder geef ik jullie het recept voor het pizzadeeg. Ik gebruik hier een recept geïnspireerd op Bloch, de Joodse bakker die destijds een fenomeen was in Gent. De basis voor elke pizza is een lekkere tomatensaus, liefst zelf gemaakt. Nadien kun je de pizza beleggen met wat je wilt. Restjes die je vindt in de koelkast zijn hiervoor ideaal! Ik gebruikte hier mozzarella, feta, pancetta, courgettes en groene asperges. Effectief restjes uit mijn koelkast. Maar wat dacht je van een restje Brie met walnoten? Of ham met wat champignon?

Ingrediënten (voor 4 à 5 kleine pizza’s):

Pizzadeeg:

 • 90 g bloem, gezeefd
 • 30 g boter op kamertemperatuur
 • 30 g volle melk
 • 20 g ei
 • 4 g verse gist
 • 1 g suiker
 • 1 g zout

Beleg:

 • 150 g tomatensaus
 • 4 plakjes pancetta
 • ½ gele of groene courgette, fijne sneedjes
 • 4 groene asperges
 • 50 g geraspte mozzarella
 • 50 g feta
 • olijfolie

Bereiding:

Pizzadeeg:

1) Los de gist op in de melk en laat 5 minuten rusten. Meng er de bloem, het ei, de suiker , het zout en de boter bij. Kneed tot je een egaal deeg krijgt. Blijf verder kneden tot het deeg soepel aanvoelt.

2) Verdeel het deeg in 4 of 5 stukken. Bol elk stukje deeg mooi op zodat je een mooi bolletje bekomt. Bestuif je werkvlak met wat bloem en rol de deegrolletjes uit tot mooie ronde lapjes.

Pizza’s maken:

1) Verhit de gietijzeren pannetjes op het vuur met wat olijfolie. Draai nadien het vuur wat lager.

2) Leg 1 deeglapje in de pan en bak deze 2 à 3 minuten. Keer het lapje om en bak ook de andere kant goudbruin. Verdeel de tomatensaus over de pizza’s en leg er nu de kaas op. Bijvoorbeeld op de ene pizza de mozzarella en op de andere de feta. Werk de pizza af met toppings naar keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *