Exotisch slaatje met scampi en mango met chili-limoendressing

Ik houd van kleur in mijn bord. Hoe meer kleur, hoe uitnodigender de maaltijd wordt. Dit slaatje is een echte topper. In 10 minuten tover je dit gerechtje op tafel en je krijgt ervoor een explosie aan smaken voor terug. Ideaal als je nniet veel tijd hebt maar toch gezond en lekker wilt eten.

Ingrediënten ( 2 personen):

Voor de salade:

  • 2 Romeinse slaharten of slamix
  • 1 avocado
  • 2 mini-komkommers of ½ gewone komkommer
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 mango
  • 16 scampi’s
  • 1 el verse munt
  • 3 el zoete chilisaus

Voor de dressing:

  • 1 limoen, geperst
  • 50 ml olijfolie
  • ¼ verse rode chilipeper, zaadjes verwijderd
  • 1 el vloeibare honing

Bereiding:

1) Laat de scampi’s ontdooien, pel indien nodig en haal het darmkanaaltje eruit. Meng nu zoete chilisaus door de scampi’s zodat ze hierin kunnen marineren. Zet even weg in de koelkast.

2) Was eerst al de groentjes. Snij nadien de slaharten doormidden, halveer de kerstomaatjes, snij de komkommer in kleine schijfjes, snij de mango en avocado in blokjes, hak de verse munt en de chilipeper fijn. Leg alles (een beetje uit elkaar) op een groot bord even apart.

3) Doe alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker of grote kop. Klop alles goed doorheen. Kruid eventueel bij met peper en zout.

4) Neem een pan en giet een scheutje olijfolie in. Bak de scampi’s op een hoog vuur kort aan. Haal nadien de pan van het vuur. Scampi’s kunnen snel te taai worden.

5) Neem nu een mooi diep bord. Dresseer de slaharten hierin. Bestrooi nadien de komkommer, kerstomaatjes, mango en avocado op de salade. Besprenkel de salade nu met de dressing. Leg nadien de scampi’s erbij en strooi er de verse gehakte munt over.

TIP: Heb je nog minder tijd? Vervang de scampi dan door gerookte zalm. Laat de gerookte zalm wel niet marineren in de zoete chilisaus maar besprenkel deze dan met een beetje extra limoensap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *