Eitjes van het Midden-Oosten

Wij hebben 3 kippen die ons regelmatig verse eitjes geven. Niets zo leuk als tijdens het weekend uitgebreid brunchen … met verse eitjes. Maar het hoeft niet altijd een klassiek eitje met spek te zijn. Ik experimenteer graag in de keuken en zo ontstond ook dit eitje. Verschillende smaken van het Midden-Oosten komen hier in samen.

Ingrediënten (2 personen):

 • 4 kakelverse eieren
 • 10 kerstomaatjes, gehalveerd
 • 1 sjalot
 • 1 teentje look, geperst
 • ½ aubergine
 • ½ granaatappel
 • 1 tl sumak
 • 50 g feta, verbrokkeld
 • 4 el volle Griekse yoghurt
 • enkele blaadjes verse munt, fijngesneden
 • olijfolie
 • boter
 • peper & zout

Bereidingswijze:

1) Spoel de aubergine en halveer ze. Snij de kerstomaatjes in 2. Snij de sjalot zeer fijn en pers de look. Snij in kleine blokjes. Neem een pan en giet hierin een scheutje olijfolie. Fruit de sjalot hierin glazig, voeg nadien de aubergine toe. Laat eventjes aanbakken. Voeg na 5 minuutjes de kerstomaatjes en de look toe. Roer goed om en laat dit pruttelen op een zacht vuurtje. Controleer na 5 minuten. Kruid af met peper en zout.

2) Halveer ondertussen de granaatappel en haal de pitjes er uit. Zorg dat er geen witte vliesjes meer tussen zitten. Verbrokkel ook de feta en snij de muntblaadjes fijn.

3) Neem een andere pan en voeg hier een klontje boter toe. Bak een spiegelei.

4) Neem een kom. Leg vanonder de tomaat-auberginesaus. Leg er nu het spiegelei op. Bestrooi het ei met de feta en overgiet met de yoghurt. Verdeel de sumak hierover. Top af met granaatappelpitjes en de verse munt.

TIP: Serveer hierbij flatbread of Turks brood!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *