Aardbeientaartje met zanddeeg

Ingrediënten:

  • 1 portie zanddeeg (zie basisrecept)
  • ½ portie crème patissière (zie basisrecept)
  • 1 bakje aardbeien, steeltjes verwijderd
  • 50 g witte chocolade
  • 2 el abrikozenjam, opgewarmd
  • enkele takjes munt
  • boter, om in te vetten

Bereidingswijze:

1) Maak één portie zanddeeg en rol dit ongeveer 3 mm uit. Vet een bakvorm in met boter. Rol het deeg over je deegrol en rol zo uit over je bakvorm. Rol de randjes af met je deegrol en druk zachtjes aan.

2) Prik met een vorm wat gaatjes in het deeg. En laat het deeg even rusten.

3) Verwarm de oven op 190 °C. Zet de taartvorm in de oven en bak mooi goudbruin. Dit gaat snel dus loop niet weg van je oven!

4) Haal uit de oven en laat afkoelen. Ontvorm. Wanneer het deeg is afgekoeld, bestrijk met wat gesmolten witte chocolade. Smelt de witte chocolade in de microgolf en breng met een penseel aan. Dit is heel belangrijk voor het deeg “waterdicht” te maken. Zo blijft het deeg langer krokant.

5) Schep wat crème patissiere in een spuitzak. Vertrek vanuit het midden en spuit in een spiraal de crème.

6) Versier het taartje nu met de aardbeien. Ik sneed ze hier in plakjes en rangschikte ze dakpansgewijs. Wanneer je hiermee klaar bent, dep met een nette penseel wat abrikozenjam over de aardbeien. Hierdoor gaat de taart mooi blinken. Werk af met enkele takjes munt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *